شیشه ساعت - درباره ساعت

شیشه ساعت - درباره ساعت
شیشه

شیشه پوشاننده چهره ساعت و محافظ آن در مقابل آب ، خاک و... است. سه نوع عمده شیشه که امروزه بسیار پر کاربرد است عبارتند از:

- اکریلیک (Acrylic)

ماده مشابه پلاستیک، اکریلیک ارزان ترین نوع شیشه در عین حال شفاف است، اما درصد احتمال خراشیدگی و آسیب پذیری در آن بالاست. انعطاف پذیری این جنس نسبت به کریستال های دیگر، مانند یاقوت کبود، بیشتر است. مشاهده زیرشاخه زیر شاخه های این دسته عبارتند از:
طلق پی وی سی فشرده - PVC
این طلق فشرده در برابر خش و حرارت مقاومتی نداشته و با برخورد با اجسام تیز به راحتی خش بر میدارد اما در مقابل فشار، مقاومت زیادی دارد و فقط در مقابل ضربه شدید شکسته می‌شود، حرارت نیز باعث تغییر رنگ در این نوع شیشه می‌شود، البته گذر زمان هم باعث تغییر رنگ می‌شود.
کاربرد: این نوع شیشه (طلق) بیشتر در ساعت‌های بچه گانه و نوع بسیار مرغوب آن در ساعت‌های اسپرت تمام پلاستیکی و امروزه در ساعت‌های فشن تمام پلاستیکی نیز استفاده می‌شود.

- مواد معدنی (Mineral)

کریستال های معدنی یک ساختار ساده از شیشه است آنها برای صدها سال در ساعت سازی استفاده شده اند. کریستال های معدنی زود خراشیده می‌شوند و این خراش ها را نمی توان از بین برد، آنها در مقایسه با کریستال‌های یاقوت کبود ارزانتر هستند. مشاهده زیرشاخه زیر شاخه های این دسته عبارتند از :

شیشه (Glass)


در این نوع، از شیشه ساده استفاده می‌شود که در برابر خش از نوع طلقی آن مقاوم تر بوده و معمولا از شیشه های پنج تا ده میکرون استفاده می‌شود. خصوصیات شیشه معمولی را داراست و در برابر تغییر رنگ در اثر حرارت و گذشت زمان مقاوم است. این شیشه در مدت 5 الی 10 سال شفافیت خود را حفظ می‌کنند.
کاربرد: در ساعت‌های فیک ارزان و ساعتهای درجه 3 از این نوع شیشه استفاده می‌شود.



هارد مینرال(Hard Mineral)


در این نوع از شیشه ها استانداری استفاده می‌شود که با حرارت و روکش، آن را در برابر خط و خش، تغییر رنگ و فشار مقاومت میکند اما در نهایت ضد خش محسوب نمی‌شود.
کاربرد: بیشتر در ساعت‌های برند و گاها ساعتهای درجه دو، کپی اصل دیده می شود.

یاقوت (Sapphire)

احتمالا مطلوب‌ترین شیشه ساعت، یاقوت کبود (sapphire) طبیعی و یا مصنوعی است. البته در صنعت بیشتر از نوع مصنوعی آن استفاده می‌شود. سفایر مصنوعی از آلومینیوم اکسید کریستالیزه شده درست شده که همان ویژگی‌های فیزیکی یاقوت طبیعی را داشته به علاوه اینکه بدون رنگ تولید شده و امکان استفاده از آن به عنوان شیشه ساعت را ممکن می‌سازد.
یاقوت کبود سختی‌ای برابر با 9 موس (Mohs - مقیاس نسبی سنجش سختی مواد معدنی) و تنها کمی پایین تر از سختی الماس با سختی 10 موس است. کریستال سفایر یا همان یاقوت؛ در میان انواع شیشه‌ها، کبود کمترین تمایل به شکستن و یا خش افتادن را دارد. برعکس شاید باید نگران این بود که ساعت برروی وسایل دیگر خط و خش نیاندازد! بهترین راه تست و تمایز انواع شیشه‌های دیگر با شیشه سفایر سعی در خط انداختن برروی آن است. یک چاقوی استیل ضد زنگ می‌تواند برروی شیشه‌های معمولی به غیر از سفایر، خط بیاندازد.
مشاهده ساعتهای یاقوت (سفایر)

فناروی ضد انعکاس نور (Antireflex)

این فناوری به صورت لایه نازکی از مواد مخصوص با ضریب شکستی میان شیشه ساعت و هوا است تا مقدار نور منعکس شده را کاهش دهد. شیشه‌های مجهز به این لایه مخصوص را اصطلاحا آنتی‌رفلکس (antireflex) و یا ضد انعکاس می‌نامند. لایه آنتی‌رفلکس هم برروی شیشه معدنی و هم شیشه یاقوت (سفایر) قابل نصب است. با توجه به ضریب شکست بالاتر کریستال سفایر (1.8) به نسبت شیشه (1.47)، شاید صفحه‌های سفایر بیشتر به این فناوری نیازمند باشند.
برخی از برند‌های ساعت‌ساز (مانند برایتلینگ - Breitling) برای به حداکثر رساندن اثر ضد انعکاسی، این لایه را برروی هر دو وجه شیشه ساعت اضافه می‌کنند که البته این کار باعث بالاتر رفتن قیمت تمام شده ساعت نیز می‌شود. اما در حالت کلی لایه ضد انعکاس معمولا برروی وجه داخلی شیشه‌های سفایر (برای از بین نبردن ماهیت ضد خش بودن سفایر) اضافه می‌شود.
مشاهده ساعتهای ضد انعکاس نور
Recently viewed products